La Favb inventa la T-11 contra l’apujada abusiva del transport públic

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), promotora de la iniciativa T-11, que consisteix a regalar la targeta T-10 acabada perquè algú aprofiti el temps que resta de la desena validació, estima que aquesta iniciativa permetrà que es realitzin 15.000 viatges gratis. la T-11

“La T-11 tindrà un efecte real en el transport públic i serà una mesura de pressió perquè l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) reaccioni, es doni compte de l’impopular que és la seva mesura de pujada tan abusiva del transport, la més alta d’Espanya i la rectifiqui”, ha assegurat el promotor de la iniciativa, Joan Maria Soler.

Els càlculs de la FAVB són que, si només una de cada deu de les 150.000 persones que cada dia acaben la seva targeta T-10 el lliurament a algú perquè aprofiti el temps que resta des de la seva desena validació, es poden realitzar més de 15.000 viatges gratis al dia, 2.000 més que els que sumen els qui es colen en el metro.

La T-10 és la targeta més utilitzada en el transport metropolità de Barcelona (70%) i també la que més ha incrementat el seu preu (12%). És una targeta multipersonal i integrada que permet tres transbordaments en una hora i quart en una zona.

Soler ha posat l’accent que, a més d’expressar la crítica a la pujada del transport públic, amb la T-11 es pretén fomentar la solidaritat en un moment de crisi i engegar sistemes d’ajuda mútua.

Joan Maria Soler ha explicat que en sol dues setmanes més de 216.000 persones “un nombre increïblement alt” han visitat el blog http://t11targeta.blogspot.com on s’explica què és la T-11 i en què consisteix aquesta iniciativa contra la pujada del preu del transport públic.

Malgrat el bon acolliment de la T-11, l’ATM encara no s’ha posat en contacte amb la FAVB, la qual cosa Solé interpreta com el reconeixement que “és difícil avortar aquesta iniciativa perquè és absolutament legal”.

Aquestes primeres dades han estat facilitats en la presentació als mitjans de comunicació d’una aplicació de mòbil per localitzar on es deixen les targetes de transport T-10 usades que poden transformar-se en T-11 si s’usen en un altre trajecte.

Jordi Herrera, del grup d’investigació Senda de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), creador de l’aplicació per a mòbil Incidencies 2.0, creada per informar de problemes a la xarxa de transport, ha explicat que ha estat relativament “senzill” donar cabuda en ella a una funcionalitat que permet saber si a la zona en què et trobes hi ha una T-11 activa.

L’aplicació Incidencies 2.0 es pot descarregar gratuïtament en telèfons amb cobertura d’internet Android i IPHONE i des de la setmana passada incorpora la funció T-11, encara que en IPHONE no funcionarà fins que s’actualitzi aquesta setmana.

El GPS del mòbil permet conèixer la posició de la targeta, que pot ser encara més precisa si la persona que vol regalar la seva targeta T-10 indica on la deixa en l’espai que li permet indicar, quan i on l’ha validat i per tant, saber quant temps d’ús queda.

Print Friendly, PDF & Email

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación, y ofrecer contenidos sobre el derecho a la vivienda y contra los que especulan con nuestras vidas. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies