Els Mossos tenen previst desallotjar l’edifici 18N d’Hostafrancs aquesta matinada

Els mossos d’esquadra tenen previst desallotjar aquesta matinada l’edifici d’habitatges ocupat el passat 18 de novembre al barri d’Hostafrancs de Barcelona, on s’allotgen cinc famílies que havien estat desnonades dels seus pisos. El jutjat d’instrucció 23 de Barcelona ha dictat l’ordre sense escoltar aquestes famílies, en situacions d’extrema precarietat. L’immoble és de titularitat privada i es troba abandonat des de fa tres anys. L’empresa Nyala 2006 S.L. ha estat la impulsora del procés judicial, tot i que una part de l’edifici podria ser a dia d’avui propietat de la Caixa d’Estalvis de les Illes Balears. Ja fa dies que nombroses entitats dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta han mostrat el seu “absolut suport” a l’ocupació de l’edifici, i gran quantitat de veïns i veïnes han aportat la seva col·laboració per arrenjar-lo i acondicionar-lo per a ser habitat. Nombrosos indicis assenyalen aquesta matinada com el moment escollit per a efectuar el desallotjament policial de l’immoble. Diverses veïnes han pogut certificar com aquesta passada tarda diversos agents han accedit a l’interior de l’escola pública Joan Coromines, ubicada davant de l’edifici 18-N i han estat observant a la gent que entrava i sortia de l’immoble. Per tot això, l’assemblea de l’edifici ha convocat tothom a concentrar-se davant la porta del bloc. De fet, poc abans de mitjanit ja hi havia diverses tendes d’acampada plantades a la vorera més propera i es comptaven per desenes les persones solidàries. Les entitats veïnals també han començat a mobilitzar-se per tal de denunciar en el moment que es faci efectiva, aquesta nova actuació del conseller Felip Puig. Des de l’equip audiovisual del moviment 15M de Barcelona s’està fent un streaming en directe des de l’edifici. La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca –a través del twitter–, les associacions de veïns i veïnes de Sants i la Bordeta i l’Assemblea de Barri de Sants ja han fet una crida per a concentrar-se davant de l’edifici.

informacio recolllida de La DIrecta

Print Friendly, PDF & Email

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación, y ofrecer contenidos sobre el derecho a la vivienda y contra los que especulan con nuestras vidas. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies