La Generalitat paralitza el lloguer protegit. No pot pagar els ajuts als promotors privats! El Ministerio dóna per finiquitada les polítiques públiques d’habitatge. La crisi s’agreuja!

promocio_lloguer
CATALUNYA:
  • La política del Departament d’Habitatge de Francesc BALTASAR (ICV-EUiA) sense sortida.

  • La crisi acaba amb els pisos protegits per molt temps.

  • La subvenció sistemàtica als promotors i propietaris ha liquidat els diners públics.

ESTADO ESPAÑOL:

  • Las políticas de vivienda protegida que hemos conocido durante generaciones se han acabado por muchos años.

  • La CRISIS y el déficit público, en mayúsculas, dan la estocada final a un modelo que ha subvencionado a promotoras y propietarios durante décadas.

“El Ministerio”, com la Generalitat,  suprimeixen <sine die> las subvencions per a la compra d’habitatge protegit als ciutadans i també les ajudes als promotors per la construcció d’aquest tipus d’habitatge, tant de compra com de lloguer. De moment parlen solament fins al 2012

El pla d’ajust, per calmar els mercats financers i els dubtes sobre la solvència espanyola, han acabat atacant els pilars bàsics del pacte de Zurbaran, que estimulava la rehabilitació i l’habitatge protegit. La ministra Beatriz Corredor va comunicar les retallades al seu ministeri que afecta en gran part la construcció protegida. Al temps a Catalunya el Departament de Francesc Baltasar anunciava en un comunicat el 30 de juny que retirava les ajudes ja pactades i no s’admetria cap altra subvenció.

En declaracions a Europa Press, el secretari del grup de les majors immobiliàries, el G-14, Pedro Pérez, es feia ressó del malestar creixent que la mesura havia causat, en un dels lobbys que han viscut sota el paraigües de les ajudes públiques.

Les úniques beneficiades seran las entitats financeres, ja que “el Ministerio” es farà avalista de les hipoteques al proposar que s’ampliarà el finançament bancari del 80% al 90%. Amb la qual cosa queda demostrat que els polítics estan més en nòmina dels financistes que del lobby del totxo i el ciment que era un sector clau i històric de “la piel de toro”.

:::— Notícies relacionades —:::

:::—PROPERAMENT PUBLICAREM un ARTICLE d’OPINIÓ SOBRE AQUEST IMPORTANT FET—:::

Print Friendly, PDF & Email

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación, y ofrecer contenidos sobre el derecho a la vivienda y contra los que especulan con nuestras vidas. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies