Carta de presentació de l’ADHD

Fa temps que diferents persones individuals i lligades a col·lectius de Nou Barris hem xerrat sobre la problemàtica de l’accés a l’habitatge i els preus abusius dels pisos ( tant de lloguer com compra ) i la repressió i censura que sofreix qualsevol crítica o alternativa a aquesta situació ( murals, okupacions, articles,… ).

Sempre hem tingut en ment organitzar una campanya per aprofundir en el tema alhora que poder denunciar públicament aquesta situació amb objectius concrets que puguin transformar la realitat.

La nostra proposta és flexible i oberta a les propostes e idees que es vulguin sumar. La campanya es bassa en dos línies coordinades :

Sensibilització i formació
Analitzar la situació de l’especulació a Nou Barris i el model de ciutat de Barcelona mitjançant una visió del passat, present i futur a partir de casos concrets.
Trobar maneres de donar respostes a aquesta situació des de l’ autorganització social.
Dotar-nos recursos per defensar-se davant situacions de precarietat ( mobbing immobiliari, contractes telefonia… ).
Denunciar públicament a tots el actes la situació de precarietat i endeutament que vivim degut al preu de l’habitatge

Mobilitzacions, denúncia pública i pressió social:
La gent coneix el tema i es considera que és hora de expressar-ho i mobilitzar-se. És necessari seure i xerrar però també fer palesa la problemàtica al carrer per tal de poder canviar la realitat. Es considera la necessitat de que la problemàtica de l’habitatge passi de ser un problema econòmic i individual a un problema polític i col·lectiu.

Considerem que des de l´autoorganització social podem transformar aquesta situació. Creant mecanismes de defensa i recolzament mutu i obligant a donar respostes i actuacions immediates als poder públics per tal de modificar aquest situació. El nostres objectius van en relació a la Carta de Mesures contra la Violència Immobiliària i la Especulació treballada per un munt de col·lectius i plataformes de Barcelona i rodalies en el Taller contra la Violència immobiliària.

L’Assemblea per l’Habitatge Digna la formem ara per ara:
Ecologistes en Acció, Vocalia de la Dona, Avv. Turó de la Peira, Avv. Porta, Ass. Rocket Project, Radio Linea4 103.9fm, Ara 9 Barris, Assemblea Joves de 9 Barris, Casal Jove de Prosperitat, Casal Jove de la Guineueta, Kasal Jove de Roquetes, Can Masdéu, Pedal a Pinyó, Casal Barri de Prosperitat, Can Basté.

Print Friendly, PDF & Email

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación, y ofrecer contenidos sobre el derecho a la vivienda y contra los que especulan con nuestras vidas. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies