Concert contra els desallotjaments il.legals

Concert contra els desallotjaments

Des de la comissió de recolzament a les persones detingudes del 16 de Setembre, s’ha organitzat un concert per al proper dissabte 21 d’Octubre a l’Ateneu Popular de Nou Barris.La intenció d’aquest concert es doble, per una part denunciar els desallotjaments il·legals que l’ajuntament està duent a terme, entre els que s’inclou el succeït el passat 16 de setembre, que va finalitzar amb la detenció de les sis persones que es trobaven a l’interior de l’edifici abandonat i que estan pendents de judici. Amb aquest concert també es pretén recaptar fons per poder afrontar els costos del judicis.

Un convidem a tots i totes a assistir al concert el pròxim dissabte 21 d’Octubre a l’Ateneu Popular de Nou Barris, situat al carrer Portlligat s/n, al costat de la parada de metro L4 – Trinitat Nova ( cola’t! ). Contarem amb la presència dels grups “Che Sudaka”, “Teje Maneje La Banda”, “DJ’s Yali y Ali” i d’altres artistes convidats. Les portes s’obriran a les 21h i el preu de l’entrada serà de 3’5 € i la recaptació anirà destinada als fons per afrontar els costos del judici.

S’ha d’agrair a musics, artistes i persones que estan fent possible aquest concert, i d’altres iniciatives. Per tal de que totes i tots tinguem ben presents els fets que han originat la creació d’aquesta comissió i l’organització d’aquest concert, fem un petit resum:

El passat dissabte 16 de setembre, va tenir lloc una nova okupació a Nou Barris, dins de la campanya per un habitatge digne. Un grup de persones van entrar a l’edifici abandonat situat al carrer Alta de Roquetes número 53 per tal de netejar-lo i rehabilitar-lo. Una hora desprès de l’inici de l’acció, quan ja s’havien penjat un parell de pancartes al·lusives a l’acció, i havent explicat als veïns les motivacions, van aparèixer quatre dotacions dels mossos d’esquadra als que se’ls va comunicar que tal i com es desprèn de la legislació vigent, no podien accedir a l’immoble sense una ordre judicial al tractar-se d’un edifici abandonat. Acte seguit, i sense cap mena d’explicació van procedir a accedir a l’interior de l’edifici abandonat esbotzant la porta. Un cop a dins, van agredir i emmanillar a les sis persones que es trobaven a l’interior i les van traslladar a la comissaria de Les Corts.

Diferents entitats de Nou Barris, diferents col·lectius de la resta de Barcelona, amigues i amics i familiars de les persones detingudes van convocar una concentració davant de la comissaria per exigir la seva llibertat i per denuncia la impunitat dels mossos. Finalment el diumenge 17 de setembre, van poder sortir en llibertat amb càrrecs, sota les acusacions de desobediència, danys i usurpació. L’única denuncia que hi ha interposada es la d’un veí que va denunciar la okupació, ja que segons la seva versió, la seva casa va sofrir alguns desperfectes. El propietari de l’immoble okupat en cap moment ha denunciat els fets i per tant el desallotjament va ser totalment il·legal.

Print Friendly, PDF & Email

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación, y ofrecer contenidos sobre el derecho a la vivienda y contra los que especulan con nuestras vidas. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies