PEL PIS EL 20% DE LA RENDA!!!

L’habitatge és la principal preocupació de les famílies que estan fins l’aigua al coll.

ENS HAN ENGANYAT !!!

Els salaris ja no ens arriben per pagar ni una hipoteca ni un lloguer. Fa anys que el dret a l’habitatge està sotmès als dictats del mercat i dels pressupostos dels governs. En aquest mercat les promotores i les immobiliàries cobren preus exorbitants per llars que superen en escreix la nostra capacitat d’endeutament. Per pagar, milers de ciutadans han hipotecat la vida amb els bancs que els van fer creure que serien propietaris de l’habitatge gràcies al seu crèdit barat i a identificar l’habitatge com una inversió. El cercle acaba a les Hisendes públiques cobrant milions d’euros d’impostos als hipotecats.

Tots junts treballen com un monopoli generant els beneficis que permeten a uns pocs centenars d’espanyols gaudir de la meitat de la riquesa del país. El seu monopoli els permet mantenir rècords europeus en nombre d’habitatges (1 per cada dos persones), en construcció de habitatges/any, tenir quasi 4 milions d’habitatges buits a l’Estat espanyol i, al temps, fer-nos pagar el m2 més car d’Europa de compra i lloguer. Una orgia financera i immobiliària que ha afavorit tota mena de corrupció i connivència entre polítics, immobiliàries, capital financer i …

ARA L’ORGIA S’HA ACABAT…

  • La crisis ha començat als EE.UU on milers de famílies han perdut la casa perquè no poden pagar la hipoteca. La conseqüència a Europa ha estat que molts bancs han perdut molts diners o han estat a punt de fer fallida. Per evitar mals majors el Banc Central Europeu ha posat milions d’euros en el seu auxili. Però els plats trencats els paguem nosaltres: perquè posar tants diners en circulació han generat més inflació i l’augment de les hipoteques, de manera que les nostres economies familiars – les més endeutades del món- estan encara més ofegades. Un còctel explosiu que evidentment no ha fet perdre el son a cap polític ni banquer.

  • Les promotores i les immobiliàries tenen un gran stock d’habitatges. Hi ha al voltant de 400.000 pisos buits a Catalunya. El “monopoli del totxo”, que té un poder immens, està espantat. Per això no han parat fins que la Generalitat s’ha compromès a lliurar-los 8200 milions per construir 250.000 pisos més. És el Pacte Nacional per l’Habitatge català que garantirà a les constructores, immobiliàries i bancs els negocis que el “mercat lliure” ja no els permet. Cruel paradoxa que es fa a costa de llogaters, hipotecats i mileuristes.

  • Aquests “senyors del totxo” no tenen escrúpols a l’hora d’assegurar-se’n els negocis. Acumulen més d’un milió de denúncies com la pràctica de vendre pisos protegits amb diners sota mà que els continuarà tolerant el Pacte de l’Habitatge català que deixa en les seves mans decidir qui els compra el “piset protegit”. Amb un historial així no els podia faltar la màcula del frau fiscal. Un informe dels inspectors d’Hisenda denuncia als bancs, caixes i immobiliàries per frau de 8600 milions. El tracte exquisit de tots els governs amb aquests senyors contrasta amb l’execució exemplar i sense pietat de plans urbanístics, desnonaments i hipoteques davant una morositat creixent de les famílies ofegades en deutes i salaris minvants.

  • Amb l’orgia acabada ens n’adonem que l’accés a la propietat ha estat un parany. Als països rics d’Europa la majoria viu de lloguer de per vida, pagant en funció dels seus ingressos, en habitatges de l’Estat o “protegits” de lleis arrendatàries abusives…

VOLEM viure dignament a 9 BARRIS…

VOLEM els habitatges assequibles per a tothom!!!

Ja n’hi ha prou! L’habitatge és una necessitat bàsica i un dret que no es pot exercir al mercat que té per finalitat el benefici. Exigim als poders públics que posin mà als centenars d’habitatges buits que hi ha al Districte. Volem les llistes de totes les promocions de pisos que es fan a 9 Barris de manera que les organitzacions socials controlin els habitatges que no acompleixen cap funció social. Volem que les llistes dels que demanen aquests habitatges siguin públiques, transparents i consensuades amb el teixit associatiu del Districte. Cap veïna ni veí sense un habitatge digne. Lloguer públic al 20% de la renda familiar disponible.

ASSEMBLEA PER L’HABITATGE DIGNE DE 9 BARRIS

Print Friendly, PDF & Email

3 comentarios en «PEL PIS EL 20% DE LA RENDA!!!»

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación, y ofrecer contenidos sobre el derecho a la vivienda y contra los que especulan con nuestras vidas. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies