COMENTARIS SOBRE LA REALITAT DEL QUE PASSA A FIGUERES PER L’INACTIVITAT DE L’AJUNTAMENT

Article del Diari de Girona: La meitat dels habitants de Figueres, en risc de pobresa o d’exclusió social

La Taula Energètica i d’Habitage de Figueres no para de denunciar la situació de catàstrofe social en la qual es troba la ciutat de Figueres. Moltes vegades ens han acusat de ser alarmistes , extremistes, etc., però la realitat és la que és, per molt que molesti a alguns sectors figuerencs. Nosaltres podem verificar que una gran quantitat de persones que vénen a l’assamblea confessen no tenir recursos suficients ni per poder menjar, ni per pagar el lloguer, ni l’aigua, gas i electricitat, ni les escoles, i que molts viuen en unes vivendes insalubres i deteriorades que malmeten la seva salut…
Que gairebé la meitat dels figuerencs estiguin en risc de pobresa o d’exclusió social (exactament un 47,8%) és el resultat d’un govern péssim, negligent, indiferent i de mala fe cap a les necessitats dels ciutadans. Un govern que no ha complert les gestions obligatòries de tot consistori de vetllar i d’ocupar-se del benestar de la ciutadania com la de generar feina, crear un parc d’habitatges perquè la gent no hagi d’acabar ocupant pisos on malviuen, o quedar-se al carrer, o anar a pensions, pagades per l’ajuntament, amb un cost molt superior que el d’un pis, multar els bancs que tenen pisos buits i/o expropiar-los per 10 anys per tenir vivendes socials, gestionar la pobresa energètica informant a les víctimes de les multinacionals dels seus drets i no permetent que passessin fred les famílies i les criatures, rehabilitar pisos (Fa dos anys que els govern va comprar 7 pisos que encara estan buits sense arreglar) construir un alberg, perquè la gent no hagi de dormir en hamaques al menjador de Cáritas, crear infraestructures tant culturals com d’esports, sobretot, perquè els nens no hagin d’estar-se als carrer, amb tot el perill que això comporta, no permetre l’apartheid escolar dels infants que no poden fer ni les activitats escolars,ni tenir els llibres que el professorat els reclama, creant una política de desigualtat i marginació a les mateixes escoles, nens que a causa d’aquesta política discriminatòria, no trigaran a abandonar els seus estudis, i pasaran a ser ser la carn de canó d’aquesta política freda, elitista i deshumanitzada i a més a més, negar el Dret a l’empadronament a molts ciutadans que estan vivint a Figueres i que per aquest motiu no poden tenir ni tarja sanitària, ni fer cursos, ni poder optar a ajudes com la del menjar…

Explica el diari de Girona que segons la taxa AROPE de l’any 2017, el 47,8% de la població de Figueres es trobava en risc de pobresa o exclusió social, un percentatge 25,3 punts superior respecte a la població en risc a Catalunya , però malgrat aquesta situació, Figueres és dels municipis que menys prestacions reben els ciutadans:O sigui un 50% de la població de Figueres està en vulnerabilitat econòmica i el govern no dota a uns serveis socials ni de recuros, ni de personal suficient, ni d’una bona direcció. Enfí, els polítics cobren i es fan la foto corresponent i la població passa penúries i es mor lentament. La pregunta és: Fins quan aguantarem tanta vilesa i depravació?

image_pdfimage_print

Deja un comentario

Uso de cookies

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación, y ofrecer contenidos sobre el derecho a la vivienda y contra los que especulan con nuestras vidas. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies